csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Fülbevalók Láncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak Arany  ékszerek

Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalamA Hold Noé bárkája medál

Nem vagyok csillagász, sem fizikus vagy asztrológus, így a Holdról sem tudok sok mindent. Öt éves koromban, egy titokzatos este, a szüleim elvittek egy kicsi obszervatóriumba, ahol a távcsőbe pillantva megláthattam a növekvő Hold felszínét. Másnap már krátereket és szaturnuszokat rajzoltam az óvodában. Később nagy űrhajókat, amikben emberek laknak és utaznak a világűrben.
Aztán felnőttem és az a sok, számomra ismeretlen és titokzatos dolog, ami az évek alatt összegyűlt bennem az univerzumról, egy mesévé változott.
A Hold egy nagy űrhajó, nem más, mint Noé bárkája. Az emberek valahol egy másik bolygón éltek az édenkertben, és miután tönkretették azt a világot, elérkezett a vízözön, amiből csak Noé és családja menekült meg a Hold-bárkával, ami végül a Föld vonzásában sorsszerűen megakadt és a Hold-űrhajóból népesítette be Noé és családja a Földet. Természetesen a mese sokkal színesebb és részletesebb, évtizedek alatt érlelődött és alakult ki belőle egy fantasztikus álomvilág. Az ég-szereimen keresztül szeretném elmesélni ezt a különös történetet. Ha felkeltettem az érdeklődését és kíváncsivá tettem, tekintse meg az ég-szereimet és látogassa meg a nemsokára megnyíló kiállításomat!


Az itt látható első különleges medál a Teliholdat ábrázolja tengereivel, nagyjából úgy, ahogy az égen láthatjuk mikor feltekintünk rá. A sötét mélyedések maratással készültek a megdomborított ezüst lemezen. A medál hátul is le van fedve és szándékosan oxidosan hagytam a felszínét, ami az űr szépségét tükrözi vissza. A medál nagy, 3 cm-nél is nagyobb az átmérője. Minden esetben egyedi képet mutat a medál hátolda. Fekete ékszerkaucsukon van felfüggesztve ezüst zárral és végekkel.(jeleneg sajnos kaucsuk nyakpánton nem rendelhető) Az ára 35500 forint


Ez a kettes számú Telihold medál, abban különbözik az előzőtől, hogy a felfüggesztés rejtve van. A medál mögött található, így nem zavarja meg a Hold formáját. A medál hátsó fele ismét lapos és fantasztikus színekben pompázik. A színes űrt lehet rajt látni csillagködökkel.(az ékszer hátoldala minden új medál esetében egyedi képet mutat) Fekete ékszerkaucsukon van felfüggesztve ezüst zárral és végekkel.(jeleneg sajnos kaucsuk nyakpánton nem rendelhető)
Az ára 35500 forint.


Ez a hármas számú Telihold medál, abban különbözik az előzőktől, hogy a felfüggesztés a Hold középső részén van úgy elhelyezve, hogy az ékszer tulajdonképpen megfordítható, mindkét fele használható medálként. A medál hátsó fele is domborított és fantasztikus színekben pompázik. A színes űrt lehet rajt látni csillagködökkel. A hold "fényes" felét pedig tükörfényesre políroztam. Fekete ékszerkaucsukon van felfüggesztve ezüst zárral és végekkel.(jeleneg sajnos kaucsuk nyakpánton nem rendelhető)
Az ára 35500 forint."Amikor Noé Holdbárkája utazik az univerzumot elöntő vízözönben" című medálom

Ez a négyes számú Holdbárka medál. Hatalmas, súlyos kompozíció. A Holdbárkát ábrázolja, amint éppen utazik az univerzumot elárasztó vízözönben. Nincsen fent és lent. Mindent elpusztít a víz az űrben. A bolygókat, a csillagokat, az életet. A hullámok, a spirálisan meghajlított csigák jelképezik a kozmikus áradatot. Körülölelik a benne elmerülő Holdbárkát, amiben Noé utazik a családjával és a bolygójukról megmenekített élettel. A szögletes keret a teremtett univerzumot szimbolizálja. A medál kékesen antikolt hátsó fele a vízzel elárasztott világ fényét tükrözi vissza. A medál 4,5 cm x 4,5 cm-es. Majdnem harminc gramm 925-ös sterling ezüstből készítettem. A medált vastag ékszerészkaucsukra függesztettem. Az ára 49900 forint.

A postaköltésg 24 órás GLS futárszolgálattal, díszcsomagolásban 2900 foritnba kerül.

www.egszeresz.blogspot.com