csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Fülbevalók Láncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak Arany  ékszerek

Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam


Magamról (A Meska interjúm)

Meska: Kérjük, mutatkozz be röviden azoknak, akik még nem ismernek!

Én: Fehér Péter vagyok. Szülővárosomban, Zalaegerszegen élek a párommal és kisfiunkkal ( most már kislányunkkal is). Kicsi alkimista műhelyem is itt található. A boltomban látható munkák mind itt készülnek.

Meska: Mióta foglalkozol ezzel a technikával és ki vagy mi indított el ezen az úton?

Én: 16 éve hagytam el mesterem aranyműves műhelyét, hogy bejárva a világot, a régi céhes legények útját követve minél nagyobb tudásra tegyek szert, kitanuljam a szakmám rejtelmeinek csínját bínját. Természetesen ennek az útnak nincsen még vége, életeken át fog tartani. Kétkezi mesterségem mellett van egy szellemi hivatásom is, Sopronban szereztem meg a diplomámat. Az arany- és ezüstművesség mellett óvobácsi is vagyok.

Meska: Hogyan szoktál alkotni, miből merítesz ihletet?

Én: Az ihletnek általában kiszámíthatatlan folyamata van. Véletlenszerűen és váratlanul érkezik, hosszú teremtésfolyamokat elindítva. A személyes teremtés folyamom sok-sok évvel ezelőtt indult útjára és a mai napig a sodrásában vagyok. A fejemben lévő gondolatokat és terveket még nem tudtam utolérni, annyi mindent szeretnék még megvalósítani. A Meskán látható munkáim között vannak játékos és komoly, filozófikus alkotások is. Óvobácsiság és ezüstművesség. Ez a két dolog hatja át az életemet.

Meska: Az alkotáson kívül milyen kedves időtöltéseid vannak még?

Én: A szabadidőmet a kisfiammal és a párommal töltöm. Virágokat vizsgálunk, bárányt simogatunk, Holdtöltét figyelünk, kincset keresünk és szélmalmokat kutatunk. Meg szeretek olvasni esténként.

Meska: Mit tartasz fontosnak általában az életben és alkotóként milyen értékeket képviselsz?

Én: Ha valakinek képessége van arra, hogy új dolgot hozzon létre a világban, azt úgy hívják, hogy teremtés. Ez az emberi tulajdonság Isteni tulajdonság, csak kicsiben. A teremtés képessége hatalmas felelősség. Az alkotáskor saját univerzumodat építed fel a teremtésedben, ezért olyan az alkotás, amilyen a teremtője. Az embernek előbb önmagát kell megszépítenie, hogy ez visszatükröződjön a teremtésén is.

Meska: Mit tanácsolsz azoknak az alkotóknak, akik nemrég kezdtek el árusítani a Meskán? Szerinted mi a siker titka?

Én: Én minden alkotótársamnak csak azt tudom mondani, hogy nagy kincs van a kezében. A mai világban egyre jobban elvész, megszűnik a teremtés képességének isteni tulajdonsága. Ezek nagy szavaknak tűnnek, pedig a mindennapi életünk a bizonyíték rá, hogy súlyos dolgok. Egyre több nő és férfi válik meddővé, ez a lelki szinten megnyilvánuló teremtés hiánya. A világválság pedig az anyagi oldala, ami abból indul ki, hogy az emberek többsége nem képes új dolgokat teremteni, csak a kevés teremtő lélek alkotásából próbál fiktív, valótlan haszonra szert tenni. Azonban most forr a világ és bízom benne, hogy a dolgok ha nem is teljesen, de nagyjából a helyükre kerülnek; aki tud, az alkosson!