csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Fülbevalók Láncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak Arany  ékszerek

Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalamEzüst olvadék lelet gyűrűk

A lelet gyűrű kollekcióm egy folyamatosan változó, egyedi gyűrűsorozat. Amikor elkészítek egy sorozatot, akkor ötféle méret készül belőlük, természetesen teljesen különböző formában. Két egyformát nem lehet készíteni. Sok évvel korábban egy különleges technikával színeztem a gyűrűk felületét, amitől kékes, zöldes, türkizes árnyalatúak lettek a gyűrűk, , innen kapta a "mohás" megnevezést is, de az idők során kiderült,hogy a mindennapi viselés során a felületük megkopik, kényesebb, sérülékenyebb, ezért a színezett mohás lelet kollekciómat már nem készítem, csak különleges kérés esetében. Az alábbi képeken láthatóak a régebbi mohás lelet gyűrű kollekciók.

Amikor elfogynak a méretek vagy nagyon hiányosak lesznek, vagy több egyedi megrendelés is érkezik, akkor ismét készítek egy ötös sorozatot. Így születnek a lelet gyűrű kollekciók. A gyűrűk formája minden esetben egyedi, de stílusában és méretében megegyezik az itt látható gyűrűkkel.

Egy megrendelés esetén a gyűrűk szélességét célszerű megválasztani, ami 5 mm-től kezdődhet és akár 1 centiméternél is lehet nagyobb, ha valaki a szélesebb gyűrűket kedveli.
A méret megadásánál, ami egy belső átmérőt jelent milliméterben, célszerű figyelembe venni a próbált gyűrű szélességét, mert ha egy vékonyabb gyűrűn lett megmérve a belső átmérő, akkor egy széleseb gyűrű esetébe ugyanaz az átmérőjű jobban tapad az ujjra és szorulhat.

Nagyon különleges technikával készítettem. A gyűrű egy megolvasztott, megroggyantott széles ezüst palástból készült. Az utólagos felületkezelés műhelytitok marad. Ezzel a különleges technikával olyanná változott az ékszer, mintha most került volna elő a földből, olyan, mint egy régészeti lelet. Ezért is lett a neve lelet gyűrű.

Az alábbi képen a legvékonyabb olvadék lelet gyűrűk láthatók.
A minimum szélesség 4 milliméter.

Ezeket a minden esetben más formájú gyűrűket még különlegessebbé, egyedibbé lehet teni sajátos díszítéssel is, ahogy ezt az alábbi képen látható halpikkejjel borított gyűrű is mutatja.

Nagyon ritka és különleges kérés esetén vállalom, hogy a lelet gyűrű felületét nyilt lángon beégetett tűzzománncal díszítem, de ebben az esetben tudnia kell a megrendelőnek, hogy a gyűrű csak alkalmi esetben hordható, mert a mindennapi viselet során sérül.

A gyűrűk ára egyediségükből adódóan változó.
A keskenyebb gyűrűk ára 9500 és 13000 ft közötti.
A szélesebb nagyobb méretű gyűrűk, és a tűzzománcozott gyűrűk ára 14000 és 25000 forint között változik.

Köszönöm, hogy benézett hozzám.

Fehér Péter