csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Fülbevalók Láncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak Arany  ékszerek

Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalamAz Alkimista kollekcióm
A domboru égbolt gyűrű

"Ami bennünk égi, a bensőnkben, ami földi az külsőnkben van. Benső tulajdonságaink az égi természeten alapulnak. Aki felismeri önmagában az éginek és az emberinek a működését, az a gyökereit az égbe ereszti és saját tulajdonságaira támaszkodik. Aki ezt elérte, az visszatért a lényeghez és tökéletességre tett szert."
Csuang Ce

A gyűrűt teljes egészében egy "marék" színezüst granulátumból készítem. Azért kezdem így a leírást, hogy minden kedves érdeklődő el tudja képzelni, hogy mi az a folyamat, ami során "átalakul" 15 gr színezüst egy ilyen különleges ékszerré, ég-szerré. Természetesen a színezüsthöz az olvasztás során a megfelelő mennyiségű vörösrezet is hozzátettem, hogy 925 ezrelékes finomságú legyen az ezüst. A hengerlés, nyújtás, lapítás, hajlítás, forrasztás során alakítottam ki az előre megtervezett tagokat, hogy végül a granulációs technikával elkészített "bolygókat" "pályára állíthassam". Az ég-szer szimbólumok hordozója, ami viselőjét minden pillanatban emlékezteti a Smaragdtábla bölcsességére:

"Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd."

A gyűrű fej részét feldomborítottam, majd a domború felét díszítettem ki a "Nappal", a "bolygókkal" és pályáikkal. Flammarion híres fametszete ihletett meg, ami azt mutatja, hogy egy időben az emberek úgy képzelték, hogy az égbolt homorúan borul föléjük, a Föld fölé, és a homorú égbolt csillagokkal van "kiverve". Vannak szerencsés emberek, akiknek sikerül "áttörni" az égnek ezt a burkát és mögötte megláthatják Isten birodalmát.

Nap,Hold, Merkúr, Vénusz, Föld, Mars, Jupiter, Szaturnusz,

A hetes alkimista bolygórendszer.

"Az állatkör jegyeinek értelme állandó, mert a nagy fizikai világegyetem és az ennek megfelelő kozmikus esemény: a Napisten sorsa olyan adott, meg nem változtatható valóság, amelybe minden lény és dolog beleszületik. Az asztrológia változó elemei a bolygók, éspedig a hét bolygó: a Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz. Az újabban felfedezett bolygóknak, az Uránusznak és a Neptunusznak csak a modern asztrológia tulajdonít jelentőséget, s ez egész terjedelmében kérdésszerű. Elég, ha az analógiák közül az ember ezúttal csak néhányat vesz elő." Hamvas Béla (Scientia Sacra 1.)

A gyűrűt teljesen egyedileg készítem, ezért ajándékozás esetén célszerű egy héttel előtte megrendelni. A gyűrű méretének megadásánál egy pontos belső átmérőre van szükségem milliméterben. A gyűrűfej nagysága 19 mm, majdnem 2 cm.

Az ár a postaköltséget és a Mesterjelemmel ellátott díszdobozt is tartalmazza.

Köszönöm, hogy benézett hozzám!

48900 ft