csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Nyakláncok Fülbevalók Karláncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak

Arany  ékszerek Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?

Naprakészebben lehet követni a munkáimat itt a facebook oldalamon!

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Társoldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

VadászajándékGoogle kedvencelés


14 karátos arany Tanúmadár medál

Sok kedves érdeklődő kérésére elkészítettem és feltöltöttem a klasszikusnak számító Tanúmadár medálomat 14 karátos sárga aranyból. Ez az első ilyen munkám.

A tanúmadár a szívünkben lakozó felsőlélek. Úgy is mondhatnánk, hogy a lelkiismeret madara, az isteni szikra. Nem akar bennünket irányítani csak tanúja tetteinknek, de ha felé fordulunk mindig útmutatást ad az élet dolgaiban és ezt nem kényszerből, hanem nagy örömmel teszi. A boldogság madara.

"Egy tanú a testben, örökké lesben,
Végtelen táncot táncolunk ketten,

Ez a miénk! Csak a Tiéd és az enyém!

Szentélyek csöndje és keserű, lusta kéj,
Egy szemvillanásnyit szikrázó szenvedély,

Ez a miénk! Csak a Tiéd és az enyém!"

Kovács Ákos : Ez a miénk

"Noha a két madár ugyanazon a fán ül, a csipegető, aki megpróbálja élvezni a fa gyümölcseit, aggodalommal és bánattal teli. Ha azonban ez a szenvedő madár valahogyan barátja, az Úr felé fordítja az arcát, s felismeri dicsőségét, azonnal megszabadul minden aggodalomtól."

Svetásvatara Upanisád 4.7

A medál 4,5 centiméter hosszú. 5 és fél gramm. Plasztikus nem lemezszerű. Zsűrizett, forma védett alkotás. A legkorábbi munkáim egyike. Az inspiráció egy a Néprajzi Múzeumba tett látogatásom során történt. Egy érdekes távol keleti dominó játékot láttam, ahol a papírra festett hosszúkás lapokra állatfigurákat rajzoltak. Megcsodáltam, hogy egy ilyen érdekes hosszúkás formában milyen jellemzően lehet sematikusan állatokat megjeleníteni. Eldöntöttem, hogy megpróbálok hasonló formavilággal ékszert készíteni. Ennek első darabja lett ez a madaras medál. A második tagja a cicás medál, de ehhez külön történet fűződik, amit a medálnál elolvashatnak. Vannak még vázlataim a sorozat többi tagját illetően, de az idő még nem érkezett el, hogy elkészítsem őket. Talán addig ez a medálom is rátalál valakire! ( A képen szereplő lánc csak illusztráció, az ár a medál árára vonatkozik, de természetesen nyakláncot is tudok küldeni hozzá. ) Köszönöm, hogy benézett hozzám!

115000 forint