csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Fülbevalók Láncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak Arany  ékszerek

Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalamAz Alkimista kollekcióm
A homorú égbolt gyűrű

"Ami bennünk égi, a bensőnkben, ami földi az külsőnkben van. Benső tulajdonságaink az égi természeten alapulnak. Aki felismeri önmagában az éginek és az emberinek a működését, az a gyökereit az égbe ereszti és saját tulajdonságaira támaszkodik. Aki ezt elérte, az visszatért a lényeghez és tökéletességre tett szert." Csuang Ce

A gyűrűt teljes egészében egy "marék" színezüst granulátumból készítettem. Azért kezdem így a leírást, hogy minden kedves érdeklődő el tudja képzelni, hogy mi az a folyamat, ami során "átalakul" 15 gr színezüst egy ilyen különleges ékszerré, ég-szerré. Természetesen a színezüsthöz az olvasztás során a megfelelő mennyiségű vörösrezet is hozzátettem, hogy 925 ezrelékes finomságú legyen az ezüst. A hengerlés, nyújtás, lapítás, hajlítás, forrasztás során alakítottam ki az előre megtervezett tagokat, hogy végül a granulációs technikával elkészített "bolygókat" "pályára állíthassam". Az ég-szer szimbólumok hordozója, ami viselőjét minden pillanatban emlékeztetni a Smaragdtábla bölcsességére:

A gyűrű fej részét feldomborítottam, majd a homorú felét díszítettem ki a "Nappal", a "bolygókkal" és pályáikkal. Flammarion híres fametszete ihletett meg, ami azt mutatja, hogy egy időben az emberek úgy képzelték, hogy az égbolt homorúan borul föléjük, a Föld fölé, és a homorú égbolt csillagokkal van "kiverve". Vannak szerencsés emberek, akiknek sikerül "áttörni" az égnek ezt a burkát és mögötte megláthatják Isten birodalmát.

A gyűrűt teljesen egyedileg készítettem. Méret : 18 mm. ( belső átmérő ) A gyűrűfej nagysága 19 mm, majdnem 2 cm.

Az ár a postaköltséget és a Mesterjelemmel ellátott díszdobozt is tartalmazza.

Köszönöm, hogy benézett hozzám!

25500 ft